Guus BendersGuus Benders (1980) is journalist en cultuurwetenschapper. Hij zit in het bestuur van het Venlose Zomerparkfeest en in de redactie van het cultuur-historisch jaarboek de Buun. Vrije tijd gaat op aan films, literatuur, muziek en aan eten en drinken.

First Aid Kit – Tiger Mountain Peasant song


Een cover die beter is dan het origineel. Zo aandoenlijk ook; twee tienermeisjes in hun onflatteuze houthakkersbloesjes in het bos met een gitaar. Knap hoe ze de harmonie in dit nummer brengen die in het origineel van Fleet Foxes ontbreekt. Kippenvel. Iedere keer weer. Voor mij is dit hét voorbeeld van een geslaagd Youtube-filmpje.

Rembo & Rembo

Jeugdhelden. Da’s toch nie normaaaal! Verdere uitleg lijkt me overbodig.

Brandon Hardesty – Reenactment The Big Lebowski


Brandon Hardesty speelt filmscènes na, thuis in zijn slaapkamer zonder veel opsmuk of attributen, maar wel met uiterste precisie. Zijn stemimitaties zijn werkelijk master. Check deze scène uit een van mijn favoriete films the Big Lebowski, maar kijk ook even naar zijn briljante Punch Drunk Love-imitiatie en Christopher Walkens horloge-monoloog uit Pulp Fiction! Hij heeft inmiddels een ‘echte’ acteurscarrière, wat heel begrijpelijk is na het zien van deze scènes.

Feist – 1,2,3,4

(Insluiten op verzoek uitgeschakeld, voor de video: Klik.)
Een van de meest briljante clips ooit. Goed idee, fantastische uitwerking. Bovendien ben ik ook verliefd op Feist. Om heel vrolijk van te worden!

El Bulli


Naast muziek en films, houd ik heel erg van lekker eten. Damn, wat zou ik graag een keer eten bij deze Spaanse meesterkok. Wie heeft er 1000 euro over om samen met mij te gaan? De bovenstaande links vormen samen één filmpje. Koken als kunst.

Beirut – Nantes


Concerts à emporter, meeneemconcerten, zijn bijzondere sessies van toffe bands bij het Franse La Blogotheque. De meeste gewoon op straat, tussen nietsvermoedende mensen en bedrijvigheid en soms bij iemand thuis. In het meest ideale geval de omgeving gebruikend, zoals hier bij Beirut (check ook: Yeasayer (heel erg vet!), The Guillemots, Port O’Brien en onze eigen De Kift op www.blogotheque.net)

Church Drum ’n Bass

hier is Youtube eigenlijk voor gemaakt. Klassiekertje. Knap montagewerk op partybeats! De kerk was zelden zo leuk.

Twin Peaks: coffee

Wat zouden we beginnen in een wereld zonder koffie? In het onvolprezen Twin Peaks zitten wel een aantal hele mooie koffie-citaten. In dit filmpje mooi gebundeld. Black as midnight on a moooonless night...

Coffee & Cigarettes – Jim Jarmusch. Met RZA, GZA and Bill “muthafuckin’” Murray

Nog meer koffie. Korte film uit de Coffe & Cigarettes-serie van Jim Jarmush. ‘And you’re Bill Murray, Bill, Groundhog Day, Ghostbusting-ass Murray. Who you gonna call?’

Mr. Oizo – Flat Beat

Briljant nummer, briljante clip. Punt.

- - - - - - - - - - -

NEXT: James Worthy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten