Jim Taihuttu


Hallo mijn naam Is Jim Taihuttu, alhoewel sommige mensen denken dat ik Jim Aasgier heet en ik op de straten van Venlo Zuid luister naar de naam “De Baltovenaar van de Regenwulpstraat.” Ik heb geprobeerd van mijn hobby mijn werk te maken en steek er tegenwoordig weer veel werk in zodat mijn werk mijn hobby blijft. Verder heb ik mijn vriendin online ontmoet, maak ik deze zomer met Habbekrats een speelfilm en wil ik daarna zo snel mogelijk mijn boek afschrijven.


J'attendrai le suivant

Het volgende filmpje vind ik vooral erg tof. Vandaar ook dat hij erbij staat. Ik kan het niet zo goed uitleggen maar het raakt me gewoon.

Flight Of The Navigator

Ik denk dat ik best wel een goede advocaat of pianist had kunnen worden als er niet op mijn 7e jaar tegenover de flat waar ik woonde een videotheek was geopend. Videotheek A La Carte, als kind dacht ik dat die naam verwees naar de kaart die je moest laten zien als je een film wilde huren. Tot op de dag van vandaag snap ik nog steeds niet waarom je en videotheek zo zou noemen? Eerlijk. Het klinkt namelijk als een mislukte bistro van een Egyptische eigenaar in Almelo. Maar goed, die tent ging open en vanaf dat moment kreeg ik zakgeld. Elk weekend 4 gulden om een film te huren. Het duurde een tijdje voordat mijn ouders doorhadden dat ik al 3 maanden dezelfde film huurde en toen werd mij verplicht om een nieuwe film te kiezen. Maar deze film heb ik dus drie maanden non stop gekeken. Ik heb de trailer even gezocht voor jullie omdat het echt een ondergewaardeerde classic is. Voor de meisjes, zelfs die lelijke chick van Sex en The City zit erin dus je kan gewoon kijken.

Een tijdje terug vroeg ik me af wat er nou met dat jochie uit die film was gebeurd en waar hij nog meer in gespeeld had. Dat bleek dus niks te zijn. Sterker nog, hij bleek net als in de film overigens een beetje van de aardbodem verdwenen te zijn. Het internet zou het internet niet zijn als een paar geeks hem toch hadden gevonden. Hij werkt nu in een sportzaak ergens zoals je hier kunt lezen.

Tehran Iran dance 1

Ik moet eerlijk toegeven dat het volgende filmpje mij ooit is toegestuurd door Yousef Gnaoui. Non the less is het de crazyste shit die ik ooit heb gezien op youtube. De locatie, het licht, de kleding, de figuratie, de ondergrond, de muziek en de cameo van Amy Winehouse op 4.27. This is some crazy shit.

Venlo Zuid

Uit Venlo Zuid komen is een beetje zoals uit een oorlog. Ze kunnen jou wel uit Venlo Zuid halen maar Venlo Zuid niet uit jou. Nadat een ander classic filmpje dat ik op twitter had gezet is opgenomen door een snitch in zijn selectie heb ik voor dit mooi stukje Venlo Zuid op Youtube gekozen. De protagonist in deze bijna griekse heldentragedie is Barry en het mooiste is nog wel dat hij het filmpje zelf heeft gepost.

Julius

Een van de belangrijkste mensen in mijn leven is Julius Ponten. Toen ik hem voor het eerste ontmoette en hij zichzelf voorstelde als producent (zonder producties nog toen) was ik een beetje sceptisch maar de afgelopen jaren heeft hij de ene na de andere droom voor mij en veel mensen om mij heen verwezenlijkt. Dat heeft hem de bijnaam James Pomp opgeleverd. Simpelweg omdat als het moet de man pompt, pompt en pompt totdat er niets meer te pompen valt.
In dit filmpje probeert hij onze voetbal aan de andere kant van een beekje te redden uit de klauwen van een paar bloeddorstige Turkse honden. Let op de souplesse, de acceleratie en de meteen daaropvolgende nonchalance.

Midnight Hour

Ik weet wel dat het hier gaat om met obscure shit komen en de meesten van jullie hebben het al gezien maar als ik het medium Youtube ergens dankbaar voor ben dan is het dit soort filmpjes.
Deze in bijzonder heeft mij altijd beziggehouden. Ja hij is een beetje de weg kwijt de laatste tijd maar toch is hier een genie aan het werk. En hij heeft er nog plezier in ook. En het lijkt hem ook nog zo simpel af te gaan. Jammer dat die voortdurend bellende en halfslapende snol van een Natasha Ramos nog geen hit zou herkennen als zou als zou ze hem zelf inzingen de track verpest heeft.
De kuthoer.

Ewan - Desserts

Ik denk dat ik met dit filmpje me voor het eerst bewust was van dat er zoiets bestond als ‘een korte film’. Nog voor de eeuwwisseling zag ik hem bij een filmprogramma op de VPRO. Speciaal voor deze gelegenheid heb ik hem gezocht en alhoewel het er nogal 90s uitziet allemaal heeft hij de tand des tijds behoorlijk doorstaan. Ewan Mcgregor was toen ook nog geen Jedi.

Speak - Sometimes people make a war

Daar sta je dan als hongaarse filmstudent, ergens in bruinig achteraf kantoortje van een tweedehands mercedes garage, oog in oog met een bekende hongaarse drugdealer en pooier.
Of je even een clip wil maken want hij heeft een rapnummer gemaakt. En of het er uit kan zien als die clip van Puffy toen Biggie doodging. Geld? Geen probleem. Hier neem deze plastic zak vol geld vast mee. Wat? Je bent druk met examens? Hoe heet je leraar? We bellen hem wel. We filmen over 4 dagen. Je ziet er beroerd uit jongen, wanneer heb je voor het laatste geneukt.? (lachende handlangers) . Svetlana, geef deze jongen een lift naar huis! (lachende handlangers) Tot over 4 dagen. Stel me niet teleur. Mijn black brothers rekenen op me. Dre, Snoop, Puff, L, Tupac Shakur, rest in peace. He was the best.

Sunset on a rooftop

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Ik zag dit filmpje voor het eerst tijdens de premiere van de NPS Korts van afgelopen jaar waar ook mijn eigen Caresse werd vertoond. Deze film blies me uit mijn stoel met een koprol tegen de muur en schopte een behoorlijke deuk in mijn (regisseurs) ego. Het duurde echt een paar dagen voordat ik er van bij was gekomen en het idee uit mijn hoofd was verdwenen dat ik een totale mislukkeling was. Het is simpelweg fantastisch en ik hou van elke minuut ervan. Dat filmprijzen, dollars en maagden gegooid mogen worden op de makers ervan. KLIK.

The Wild Things

De laatste paar jaar worden de dingen die we met Habbekrats maken steeds groter en professioneler. En dat is goed want anders zou er een geen schot in zitten. Maar soms is het ook fijn om gewoon back to basics te gaan en zo reden Cameraman Lennart Verstegen en ik een maandje geleden naar Venlo met niets dan een fotocamera waar je filmpjes op kunt schieten. Met de support van FeestDJRuud en Jazzy Taihuttu hebben we die dag dit clipje voor mijn broertjes band gemaakt. En ik zeg het je eerlijk, ik ben er trots op. Maar ik ben sowieso trots op The Wild Things. Je gaat nog veel van die boys horen.

2 opmerkingen:

 1. Yes, Flight Of The Navigator! Dank voor deze reminder.

  Groet,
  Elseline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door het toeval, of iets anders, een half uurtje na het openen van een hyve-bericht van Yousef Gnaoui bij deze blog uitgekomen...
  Erg inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen