Pepijn Lanen


Met zijn onstuitbare overwinningstocht heeft rapper Pepijn Lanen de afgelopen jaren een spoor van verbijstering getrokken door ons land: de conservatieve neerlandici zitten met de handen in het haar door zijn verbale toverkunsten, terwijl de massaal toegestroomde tienermeisjes de handen gillend nog wat hoger in de lucht steken. Over de beats van Bas Bron, de onbetwiste kroonprince van de Lage Landen, geeft hij met kompanen Willie Wartaal en Vieze Fur al drie albums lang verbluffende lesjes Nederlands – terwijl hij met zijn onnavolgbaar campingfrans in discotrio Le Le ook alvast een olijke knipoog aan het buitenland geeft. Ook bracht hij ons dit jaar zijn solo mixtape Het Grote Gedoe waarop hij vrolijk verder babbelt over het gedoe dat het leven heet – met de voeten op tafel, een zonnebril op zijn neus en die immer besmuikte glimlach om zijn lippen. En soms een flesje rood, maar dat hoeft niemand te weten.

(Meer geromantiseerde moraalfilosofie in een notendop lees je op wateenleven.tumblr.com, en het feest gaat nog even door op schnitzelparty.tumblr.com en twitter.com/Faberyayo)


Marloes - Je Zeurt te Veel

Marloes is klaar met jou. Je zeurt te veel. Om haar punt extra kracht bij te zetten gaat ze nog even onder de douche met make up op alles. Ha.

Gucci Mane - Don't Pull up on Me

Gucci Mane gaat verschrikkelijk lekker hier. Hij gaat zowiezo verschrikkelijk lekker. Dit filmpje is opgenomen voordat hij voor de tweede keer het gevang in moest en voordat producer Shawty Redd voor de rest van zijn leven het gevang in moest. Vogens mij is Gucci hier heerlijk lekker zattig aan het zijn. Waka Flocka is ook veel in beeld, want mensen wisten nog niet hoe hard hij in de verf zou gaan ten tijde van dit clipje. Stukje zelfpromotie.

Family Guy Ostrich

Het leven in een notendop.

Three 6 Mafia - No I'm not that Nigga

Lekkere stoffige schoenendozen cassettebandjes hiphop, maar dan uit Memphis.

DJ Screw

Tja. Rest in Peace DJ Screw. What more can I say.

Pimp C Interview

Nog een legend. Rest in Peace Pimp C. Deze man zegt Atlanta even dat ze wat hem betreft niet South zijn. Als Pimp C spreekt, dan worden er mensen onder de douche gezet. Hij disst nietmand, maar hij zegt wel dat iedereen vriendje is. Lees trouwens deze column van de beste man zijn hand voordat je dit luistert: KLIK.

Jiskefet

Jiskefet. Ja. Een vergeten classic hierzo.

Akira Trailer

Nog Steeds een van de hardste films ever. Japans, engels, maakt niet eens echt uit.

Aphex Twin - On

Vroeger, ja vroeger, toen rookte iedereen nog wiet voor de lol en luisterden we hele albums van Aphex Twin. Tegenwoordig kan ik dat niet meer opbrengen en ben ik ook veels te druk met het hollandse levenslied, random mixtapes en R Kelly. Deze video is trouwens gemaakt door die lul van Pulp. Leuk feitje. Voor bij de jonko.

Andre Hazes - Wat is Dan Liefde

Een prachtig stuk emotie van de koning zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten