Achmed Akkabi


Mijn naam is Achmed Akkabi. Ik ben een student aan de toneelacademie in Maastricht met wat films en tv dingen op mn cv. Mn cv is mn imdb..Oh en ik heb geen geld op mn bank..nog niet dan. Working on that as I write..
Net als deze Nazomergasten die er nu eindelijk is. Tim vroeg mij iets van een jaar geleden.. Sorry daarvoor.. Maar volgens mij heb ik een paar pareltjes. Alors, mijn pareltjes. Voor nu.


Extince

Ik trap af met de baas van de Nederlandse Hiphop. Extince.
Ik weet nog dat ik Extince op mn 18e verjaardag tegen kwam in de Asta, een club die vandaag de dag niet meer bestaat. Een moment in mijn leven dat ik nooit meer zal vergeten. De foto gooide ik meteen op Partypeeps.. shit..volgens mij wat het zelfs mn profielfoto. Maar goed, Extince dus. De poëet in de hiphopscene is bij interviews nooit zo creatief. Dat heeft me altijd geïnteresseerd. Hoe kan iemand die zo clever is in zn woordspelingen over beats zo knullig, ietwat dommig overkomen in interviews? Niet dat ik het erg vind. Integendeel. Het draagt bij aan het fenomeen Extince. Iemand wiens albums ik altijd zal kopen. Al is de beste man 80 met in zn vocabulaire enkel de woorden jeweettoch en meisjemeisjemeisje.

Jimmy Kimmel

Nummer 2 is een fragment uit Jimmy Kimmel Live
Vaak als ik aan het fijne goedje uit Marokko zit, dan kijk ik graag naar de beste man.
Een interviewer pur sang die heel goed weet hoe hij zn gasten positief naar voren moet laten komen in zn show. De grote sterren uit de VS komen daarom ook graag bij em. Hij is een meester in het aangeven van grappen die zn gasten dan mogen afmaken.
Het fragment dat ik laat zien is daarentegen geen interview maar een filmpje dat regelmatig terugkwam tijdens de afgelopen Play-offs in de NBA.
Ricardo the busboy die tijdens “ Pop A Shot” het opneemt tegen Kobe Bryant, LeBron James, Charles Barkley.. enzoverder..

NWO

Filmpje 3 gaat over iets wat weinig mensen van me weten. Maar echt.
Komt ie.
Ik was vroeger verslaafd aan wrestling. Het begon al toen ik als kind samen met mn broers op vrijdagavond laat opbleef om WWF te kijken op Sky Channel. Later was er WCW op TNT.. wederom was ik hooked als een malle.. Ik maak geen grap als ik zeg dat mn agenda volgeplakt stond met foto’s van de volgende clique.
Een van de mooiste momenten uit mn wrestlingkijkervaringen.

Stuk


Het volgende moment dat ik wil laten zien is speciaal om 2 redenen.
Het was mn eerste “grote” film en daar hoorde een clip bij. Ik vond de Partysquad altijd al erg tof, ik vond die “Wat Wil Je Doen” clip geweldig en vond die jongens van Habbekrats stoer. Met hen werken zag ik als een eer.
Dat is meteen het bruggetje naar de volgende reden. De vriendschap die hier is ontstaan met Jim Taihuttu. De o zo beruchte regisseur/plaatjesdraaier uit Amsterdam. Daar werkte we voor het eerst met elkaar en nu regisseert hij mn volgende film. Als ik in Amsterdam ben slaap ik vrijwel altijd bij deze inmiddels broeder van me. Als ik later rijk ben is hij zeker iemand die ik van mijn welvaart laat profiteren.Om even tot rust te komen na die clip, hiero wat kunst. Ik hou van kunst. Of het nu een producer is die een briljante beat maakt, een schilder die durft anders te zijn of een slager die iedere dag het vlees perfect wilt snijden, zodat hij niet het welbekende “ Mag het een onsje meer zijn” hoeft te zeggen.
Alles is kunst denk ik. Zo ook de volgende vrouw. Iets dat me best heeft ontroerd toen ik het voor de eerste keer bekeek.

Jamie Foxx

Oke, tijd voor wat comedy nu.
Jamie Foxx. Ik vind hem grappig. Hier maakt ie iemand kapot die grappig probeert te zijn, maar dat niet is. Dit is de pure stand upper in Jamie. Exact volgens de regels van de stand up : ben je slecht? Dan word je afgemaakt.
Emmit Smith is degene die hier afgeslacht word.. zo erg dat het zelfs een beetje meelijwekkend word.

Woot


Dit volgende bandje support ik. Woot Den Haag. Jongens die ik ken uit Den Haag, die nog jong en onschuldig zijn en aan het begin staan van een rocksterrenbestaan. Ze barsten van het talent, binnen no time hebben ze Nederland aan hun voeten. En ik ken ze nu al.

Ali Zaoua

Ik vind het een eer dat ik nog voor dat m'n carrière echt begonnen is met deze man gewerkt te hebben. De regisseur van een van m'n favoriete films “Ali Zaoua”
Ik werkte met hem aan Whatever Lola Wants. Pas daarna heb ik deze film gezien. Gelukkig, anders had ik totaal niet geconcentreerd op de set kunnen staan. Dit is een pareltje, acteerwerk van de kids is uitmuntend, de poezie in de film is prachtig.
Geniet hier van de eerste 9 minuten en koop em daarna. Je zult een klassieker in je kast hebben staan.

Sons of Anarchy


Als je de volgende serie volgt kan ik echt met je praten.
Dit is de promo van seizoen 1.. ik ben aan het uitkijken naar seizoen 3, september 2010, ik zie je.
Deze serie is badass. De casting is ongelofelijk goed gedaan, de scripts en plottwisten van Kurt Sutter zijn geniaal en de muziek is telkens perfect.

Stripper Fail

Ik sluit af met een dom schaapje, wat tevens meteen een leermoment is voor jullie vrouwen. Kijk en leer! Dit is dus hoe je het NIET moet doen. Tenzij je 8 miljoen hits op youtube wil hebben. Maar als je goed naar South Park hebt gekeken, weet je dat je daar geen ruk aan hebt.

Zo Dat was het… 10 gaddamn filmpjes.. Ik vond t leuk om te doen. Eyo Tim, in het najaar pt II?

1 opmerking:

  1. Wat een muffurd: ga vakkenvullen/kontelikke bij de AH nep Marokkaantje!

    BeantwoordenVerwijderen