Maarten J. Boer


Heel verhaal, maar ik hou het kort. Maarten J. Boer, filmmaker, clipmaker en hondenfluisteraar bij Turbo Turbo | Rotterdamse Filmmakers. (www.turboturbo.nl)
De selectie van filmpjes hieronder zetten Mark Beulen en ik vaak aan als we weer eens op een render zitten te wachten of elkaar niks te vertellen hebben tijdens de lunch. Vooral humor, want er moet meer gelachen worden.


Eddie Murphy - Kill The White People


Eddie in deze legendarische sketch uit Saturday Night Live, waarbij - en dat zal neit de laatste keer zijn - de blanke mens te kakken zet. Vooral de angst van de host is hilarisch. Sterk, grappig en een regelrechte meezinger.

Live Opgenomen - Pim Pimmers

Ruben van der Meer en Horace Cohen hebben jarenlang de meest kleine, rommelige, maar ook geniale satirische sketches gemaakt als Live Opgenomen, Fløland en Frølive. Vooral hoe Pim Pimmers hier te kakken wordt gezet, zou een voorbeeld moeten zijn hoe belachelijk alle casting/auditie/idols achtige programma's zijn. Wanneer gaan deze gasten weer eens iets tof maken?

Leonard & Jeroen

Uit Tilburg komen Leonard en Jeroen, twee absurdistische filmmakers. Ze hebben net een korte film over Tilburg gemaakt, hilarisch. Hierboven zie je de trailer, die zo lang is, dat het eigelijk gewoon een korte versie van de film is.

Fresh Prince Crank

Een van de beste video's die ik het afgelopen jaar zag was toch wel deze prank die ze uit hebben gehaald met een religieuze tv zender, waarin e-mails van gelovigen direct worden voorgelezen voor de camera. Luister naar de tekst.

Busta Rhymes in het Frans

Geniaal deze franstalige do-over van de ultrasnelle Busta Rhymes track Gimme Some More. Sowieso een van meneer Rhymes betere tracks met een geniale videoclip.

Coparck - Thoughts You Thought You Could Do Without


Meesterlijke videoclip van André Maat voor de band Coparck. Perfecte timing, fantastische art-direction en verder een geniaal concept.

Justin Timberlake - Dick in a Box

Meesterlijke parodie op de glibberige jaren 90 R&B van de blanke, Amerikaanse middenstandjongens. Geil.

It's not funny, it's art - Job, Joris & Marieke


De toffe animatiestudio van Job, Joris en Marieke laten in deze korte animatie zien hoe je naar kunst moet kijken en hoe niet. Job komt deze lente met Happy Camper uit op Excelsior.

Dés 'n schôôn waoge - Fred van Boesschoten


Dankzij Frans van der Meer is de Tilburgse pop uitgegroeid tot een waar fenomeen, waar deze rap-video een ultiem voorbeeld van is. Uit de tijd dat ik zelf nog in Tilburg woonde. De eerste illegale mp3 die ik ooit downloadde - sorry Frans. Dé zeddegij. Denk.

Pete Sweet

Als afsluiter de korte film Pete Sweet van James Pilkington. And this is my dance! Tribute aan mijn maat Mark Beulen die altijd met de meest geniale Britse humor aan komt kakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten