Marten Mantel


Ik ben Marten en ik woon in Amsterdam. Volgens mij was 1996 mijn stomste jaar tot nu toe. Ik werk bij Vice als eindredacteur en verder ben ik op het moment bezig met wat dingetjes hier en daar, zoals een boek en een kwarktaart. Ik vind Wie Kiest Tatjana niet zo’n goed TV-programma. Ik heb de allerbeste vrienden op aarde en hou best vaak mijn plas op terwijl ik eigenlijk gewoon makkelijk kan gaan. Volgens mij is dat niet per se slecht voor je blaas, ik weet niet. Ik vind het heel leuk dat ik mee mag doen aan Nazomergasten.
(Volg 'm op Twitter: @martenmantel)


Don’t argue with an ibex

Ik spreek Spaans noch geits, wat deze vurige discussie tussen een Mexicaan en een steenbok tot een natuurfenomeen maakt waar de inhoud van mijn Planet Earth-DVD bij afsteekt als de gordijnen van het hoofdkantoor van Aegon.

Cheerleader-obsessant juan833cheer

YouTube-gebruiker juan833cheer verzamelt televisiefragmenten met cheerleaders en voorziet ze van griezelig mooie muziekjes. Het is macaber, het is verontrustend, het is fantastisch. Hij heeft al meer dan 1.200 filmpjes gemaakt en ooit zal ik ze allemaal bekeken hebben. (Ook zal ik eenzaam sterven.)

Dënver – Los Adolescentes

Er spettert zoveel onverdund levensgeluk van deze videoclip af dat ik weet dat ik er nog vele, vele jaren huilend op zal masturberen.


Dit iTunes-schermpje danst zes minuten lang de salsa op muziek die hij zelf produceert. Als je het geluid afzet kun je Michael Bay zijn schouders horen ophalen.

Julieta Venegas – Bien o Mal


Julieta Venegas Bien o Mal door vagabontx
(Tim: Deze link doet het hier in België niet. Iets met Sony of zo.)
Ik kan me voorstellen dat het laten van een vlinderscheetje best wel kriebelt, dus ik vind het heel knap dat het de modellen in deze videoclip lukt zonder vreemde stuiptrekkingen te hoeven maken.

Barack O’Bollywood

Dit is een krankzinnig vrolijk filmpje over Obama, met een spectaculair gebrek aan politieke diepgang. Elke keer als ik hem kijk groeien er bloemetjes uit al mijn lichaamsopeningen.

When does a dream become a nightmare?

De Olsen-tweeling is vertraagd een stuk minder eng dan hoe ze normaal zijn, maar alsnog is dit materiaal zo huiveringwekkend dat zelfs de schone onderbroeken in je kast tijdens het kijken van kleur zullen veranderen.

James Tamborello - Paparazzi

Ik vind Lady Gaga redelijk oninteressant, maar ik moet toegeven dat dit prachtige filmpje zonder hem niet had bestaan.

Cloudy Busey - Pound your town to hell

Dit is een fenomenaal liedje met een fenomale videoclip erbij, waarvan de beelden op fenomenale wijze zijn genakt van de fenomenale film Psychomania.

Een dolgelukkig schaap

Eigenlijk is dit filmpje heel erg treurig, want ik weet dat geen enkel mens ooit zo gelukkig zal worden als dit schaap. De mensheid heeft het zichzelf daarvoor veel te moeilijk gemaakt door dingen in het leven te brengen als belastingen en sociale etiquette en witlof en dat soort shit.

1 opmerking:

  1. Ohjee ik moet echt huilen om dat schaap, man! Als ik later groot ben word ik die sowieso.

    BeantwoordenVerwijderen