Bart Aalbers


Bart Aalbers is een autodidact illustrator, grafisch ontwerper en cartoonjockey vanuit een studio in Rotterdam. Begonnen in de Rotterdamse punkrock scene om voor vrienden CD’s, shirtjes en flyers te ontwerpen in ruil voor gratis bier. Tegenwoordig maakt hij voor wie maar wil mooie dingen, vooral met veel kleur, de nodige cartoon invloeden en handgeletterde typografie. Daarnaast doet hij ook aan live tekenen met de andere Cartoonjockeys. Het betaalmiddel bier is vervangen door euro’s, want van alleen bier kan een mens niet leven. Verder gebruikt hij graag het woord tof.

Check z’n website of volg Bart op twitter

10 YouTube filmpjes in willekeurige volgorde. Vooral veel teken- en animatiegeweld, maar ook een aantal minder gerelateerde dingen.


La Marmot

Ik vond Frans altijd heel erg saai en kut op school. Verder dan “Merci”, “Une bière” en “Un pneu crevé” kom ik dan ook niet meer. Wel zie ik de humor in van de taal en verwerk het dan ook graag in mijn werk. Korte zinnetjes, dat dan weer wel, het moet wel leuk blijven natuurlijk.

The Ricky Gervais Show - Designed by Committee

De op zichzelf al geniale Ricky Gervais Show podcast hebben ze voor de Amerikanen nu ook voorzien van een Hanna-Barbera achtige animatieserie. Karl Pilkinton’s denkwijze is zowel verbazingwekkend als hilarisch.

Ren & Stimpy - A Yard Too Far

Ik mag hopen dat Ren & Stimpy voor iedereen wel bekend materiaal is. Zelf ben ik groot fan en las ik een tijdje terug een artikel over John K. (bedenker van Ren & Stimpy) die 8 kantjes terug schreef aan een jongen van 14 die hem een brief stuurde met tekeningen. (hier het artikel (linkje: http://www.lettersofnote.com/2010/01/your-pal-john-k.html) voor de geïnteresseerden)

Ok Go - This Too Shall Pass

Niks nieuws, maar wel indrukwekkend. De heren van Ok Go maken lekker gebruik van het internet door telkens weer dermate toffe video’s te maken die dan zonder probleem viral gaan en elke twitteraccount, facebookpagina en weblog aandoen.

Striptekenen

Geniale serie met Hanco Kolk en Peter de Wit die je laten zien hoe je moet striptekenen. Als kind keek ik dit al, maar het echte genot kwam toen ik dit een half jaar geleden weer terug vond op YouTube. Sowieso pluspunten voor die geweldige monobrow van Peter.

Justice - D.A.N.C.E.


Je merkt, ik ben vooral van de video’s die iedereen al kent, maar ik wil deze toch graag laten zien omdat ik enorm van t-shirt printjes houd. Gooi dat in een geanimeerde clip met goede muziek en ik ben fan.

Dumbo’s trip

Een behoorlijk psychedelisch stukje uit de Disney klassieker Dumbo wanneer hij perongelijk champagne drinkt. Deze heb je vast al eens als kind gezien, maar nog beter te waarderen wanneer je wat ouder bent.

Sponge Bob Get Drunk

(Insluiten op verzoek uitgeschakeld, voor video: KLIK)
Toch één van mijn favoriete stukjes van Sponge Bob, uit Sponge Bob the Movie om precies te zijn. Hoe cliche ook, het blijft een goede, grappige en tevens mooie cartoon. Sponge Bob en Patrick lam in de ijscobar.

DuvelDuvel - Wie Is Ut


Nog net voor het einde een klassiekert uit Rotterdam, uncommisioned gedaan door Habbekrats in 2005. Daar houd ik van, niet alleen maar afwachten tot je opdrachten krijgt, maar gewoon toffe dingen maken. Naar wat ik begrijp is de video uiteindelijk alsnog opgekocht door het label. Ik bedoel maar.

The Fabulous Fireworks Family

En we sluiten af met vuurwerk. Maar dan wel geanimeerd vuurwerk, naar een boek van Jim Flora. Je weet wel, die man van die hele fijne Jazz platenhoezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten