Rolph van Heyster


Andy's alternatieve biografie was te leuk om niet te gebruiken:
"Ghetto, beter bekend onder de fictieve naam Rolph van Heyster, maakte al op jonge leeftijd furore als frontman van de legendarische conceptband 'Ghetto and the Cucumber Farmers', dat een vroege dood stierf door conflicten over het volume van de drums. De jonge knaap ging echt stug door en heeft zich inmiddels een comfortabel plekje bemachtigd in de hoogste regionen van de lokale muziekscene als plaatjesdraaier, muziekprogrammeur voor het Zomerparkfeest en als toonaangevend criticus van 'die Franse techno-shit'. Legendarisch was zijn spontane optreden op het hoofdpodium van het inmiddels ter ziele Free Funk Festival: binnen een kwartier scandeerden de duizenden toeschouwers zijn eeuwenoude van vader op zoon doorgegeven familiemotto: The shoe must go on!"

Kortom: Rolph van Heyster (1988) 2e jaars student Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool TIO, Eindhoven. Stagaire bij Diesel Benelux, afdeling Presence Marketing. Voorzitter van Multicultureel Festival Marcato Mondial en programmacommissie van het Zomerparkfeest.

Layer Cake

Daniel Craig. Tegenwoordig stijlicoon en 007. Toch moet iedereen deze film zien. Daniel speelt een high class drugsdealer. Een van m’n favoriete films.

Sebastien Tellier – La Ritournelle

Just listen. Enorm mooie plaat, vooral opzetten als je on the road bent.

Viral Diesel xXx

Diesel is een lifestyle. Diesel is sexy, diesel is party. Alles wat Diesel is zit in deze viral. Enorme hit op Youtube geweest. Stukje internetmarketing waar je respect voor moet hebben.

Subway Art Gallery Opening by Improv Everywhere

Improv Everywhere is echt een geweldig youtube - kanaal. Hier hou ik van, een groep mensen bootst de opening van een galerie na in een drukke metro te New York. Naar mijn idee extreem grappig en tof verzonnen! Mensen zijn verwart!

Twitter revolutie Iran

(Insluiten op verzoek uitgeschakeld, daarom: KLIK)
Ik ben een aantal jaren geleden actief geweest als vrijwilliger bij Amnesty International. Het idee dat bevolkingsgroepen op deze aardbol nog altijd niet het recht hebben op te komen voor hun belangen of hun mening kunnen uiten is triest. Landen als Noord Korea, Birma en Iran zijn nog altijd no go area’s voor mensenrechtenactivisten en ‘andersdenkenden’. Daarom dit filmpje, de Twitter - revolutie in Iran.
Men ontdekt nieuwe wegen voor het verspreiden van een boodschap. Iraniërs durven eindelijk te dromen op meer vrijheid en democratie! Dit was het eerste massale protest sinds de Islamitische Revolutie van 1979, een historisch moment. Erg indrukwekkend!

Nike SB Commercial

Ik heb tijdens mijn puberende jaren veel op een skateboard gestaan. Deze reclame laat in mijn optiek volledig zien waar skateboarden voor staat. Skateboarden is cultuur, is je niks aantrekken van politie, is genieten van je omgeving, is met elkaar een next level bereiken. En tenslotte een nieuw deck kopen, want deze gaan om de zoveel tijd kapot! Echt strak.

The Whitest Boy Alive in Berlijn

Of het nu The Whitest Boy Alive is, The Kings of Convienence, of zijn solo project. Erlend Oye maakt er altijd een meesterwerkje van. The Whitest Boy Alive dus!
Ik hou van deze band, voor mij is 1517 een van de songs van het jaar. Blijkbaar zijn er in Berlijn ook enorm veel fans, ze spelen het nr. vanuit een raam.

Paul Scheffer ‘Het Multiculturele Drama’
Politiek houd me bezig, de discussie over Nederland als multiculturele samenleving staat sinds de opkomst van Pim Fortuyn (en nu Geert Wilders) hoog op de agenda. Paul Scheffer had al eerder kanttekeningen op het beleid en de ontwikkelingen in Nederland op dit vlak. Verschil met Pim Fortuyn en Geert Wilders is dat Paul Scheffer zijn punten op een genuanceerde en beschaafde manier brengt. Vanuit mijn functie als programmeur van het Multiculturele Festival Marcato Mondial in Blerick houd me dit bezig en probeer ik hier steeds meer mee te doen in het programma.

Guus Hiddink
http://www.youtube.com/watch?v=QB4x_ZBonOo
(Helaas offline gehaald bij het publiceren van dit blog, er komt in de loop van de dag een vervangende video)
Sport mag niet ontbreken in mijn 10 favoriete filmpjes. Als ik dan een iemand moet kiezen is het toch wel een van de meest gerespecteerde Nederlandse coaches aller tijden.
Guus Hiddink is iemand waarvoor ik enorm veel respect heb, iemand die overal op de wereld heeft laten zien wat hij kan. Van de Europa Cup 1 met PSV tot de halve finale op het WK van 2002 met het nietige Zuid Korea.
Nu het filmpje, in het filmpje zie je een uitermate teleurgestelde Guus Hiddink na de Champions Leauge, halve finale wedstrijd Chelsea – FC Barcelona. De meest spannende match van afgelopen seizoen, de clash tussen twee speelstijlen. Chelsea had de wedstrijd onder controle, Barcelona had de gehele wedstrijd geen kans gehad. De scheidsrechter vergat een penalty te geven, waarmee Chelsea, Barca op schaakmat kon zetten. Toen gebeurde het onvermijdelijke, Iniesta schiet tijdens de extra tijd met een afstandsschot de 1-1 binnen. Barca gaat door.
Ik had het Guus gegund, de honger naar die laatste cup was groot. Wat een passie!

dEUS

Als afsluiter toch weer een stukje muziek. Muziek van de beste Belgische band ooit? Zeker weten de beste Belgische band ooit.
De muziek van dEUS is enorm puur, gevoelig en overladen met passie. De muziek raakt!

Daarnaast is Tom Barman een man die ik bewonder, iemand met enorm veel muzikale en maatschappelijke kennis. Zijn Zomergasten bijdrage van een aantal jaren geleden was genieten!

Ik ben ook erg benieuwd naar het nieuwe Magnus materiaal dat er aan komt.
Affijn, dEUS dus met Little Arithmetics

Helaas hebben Obama, Tatort, Commisaris Rex, Rolling Stones, Jay Z, Tarantino, Michael Moore, 24 Hour Party People, Silence of the Lambs, En un momento dado, Premtime en Dennis Bergkamp het niet gehaald!

UPDATE:
Jay-Z Can't Knock The Hussle


Jay-Z haalde het in eerste instantie net niet. Omdat het filmpje van Guus Hiddink is verwijdert ga ik toch voor hem. Zijn optreden van 1,5 jaar terug in Ahoy maakte enorm veel indruk. De man is naar mijn idee beste rapper ooit. Hoe legendarisch 2 Pac en Biggie ook mogen zijn. Living Legend!

Can't Knock The Hustle is een van m'n favorieten.

- - - - - - - - - - -

NEXT: Marjolein Geraedts

1 opmerking:

  1. Ik heb liever de langere versie van Sebastien Tellier... maar goed, wie ben ik...

    BeantwoordenVerwijderen